Skip to main content

Editie 2023

Foto's

Vóór de start - https://photos.app.goo.gl/8Zb8dPLK2ofZuVt67

Race - https://photos.app.goo.gl/JVi6GHWyq8vCjbNk6

Finish - https://photos.app.goo.gl/Q49rt4ry5cc3kjRj6

Prijsuitreiking – https://photos.app.goo.gl/zs9XgRB3V3pwwx5k7

Vrijwilligers – https://photos.app.goo.gl/zs9XgRB3V3pwwx5k7

Capita Selecta – https://photos.app.goo.gl/S2nbcXY2DK26HVZZ9

Film

https://youtu.be/agjc8LsQLPM

Uitslagen

https://uitslagen.nl/uitslag?id=2023090308206

De tussentijden van het zwemmen worden later toegevoegd. Heeft u vragen over de uitslag, laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wassenaarse krant: "Zeer succesvolle i4 Housing Zwemloop aan de Wassenaarse slag"

Sinds 1994 wordt de Zwemloop Wassenaar gehouden, sinds dit jaar mèt naamgever i4 Housing als hoofdsponsor. In al deze jaren – maar liefst 28 keer werd de Zwemloop georganiseerd – is dit prachtige en echt Wassenaarse evenement altijd prima verlopen. Een steeds grotere bekendheid onder liefhebbers van zwemmen en hardlopen, zorgt ervoor dat de Zwemloop ook aantrekkingskracht heeft op sporters van buiten Wassenaar, tot zelfs in Leeuwarden en Utrecht!

Maar ook de Wassenaarders, laten zich elk jaar weer zien en verdelen de prijzen in een onderlinge strijd. Dit jaar was er een extra impuls vanuit “Fit in Wassenaar”, die de Zwemloop steunt om Wassenaarders in beweging te krijgen. Ook konden wij met medesponsoring van Herberg ’t Hoekje, in de vorm van dinerbonnen een prijs uitreiken aan de beste Wassenaarder. Fit in Wassenaar organiseert in de maand september een mooi sportief programma vanuit de Nationale sportweek, waarbij diverse sportverenigingen een aanbod in doen, zoals de Zwemloop afgelopen zondag. Meer informatie is te vinden op www.fitinwassenaar.nl/nieuws/

Met een vlakke zee en weinig stroming waren de omstandigheden van deze 28ste editie van de Zwemloop uitzonderlijk goed te noemen. De boeien werden dan ook door vrijwel alle deelnemers gerond, onder toeziend oog van de Wassenaarse Reddingsbrigade  die ook dit jaar weer voor ons klaarstond, in het kader van de veiligheid. Het loopparcours over het strand en in de Ganzenhoek was deze keer pittig door het toch wel warme weer in combinatie met het mulle zand. Een team van vrijwilligers, geassisteerd door de EHBO’ers van de WRB, stond met verkoelend water klaar bij de verzorgingspost.

Zonder vrijwilligers is het uiteraard ondoenlijk om een dergelijk evenement te organiseren. i4 Housing Zwemloop bedankt dan ook hartelijk alle Parcoursopbouwers, Aanmeldfunctionarissen, Waterdragers, Verzorgers, Rondbazuiners, Wegwijzers, Fotografen, Tijdsregistreerders, Veiligheidsfunctionarissen en Materiaalmensen! Samen hebben zij voor een zeer geslaagd evenement gezorgd waar we heel trots op mogen zijn. De BBQ na afloop bij Strandpaviljoen Sport was weer geweldig en zorgde voor de ideale afsluiting van een geslaagde dag.

De volgende dorpsgenoten kwamen als eerste over de streep in de categorie Wassenaarders individueel:
Hele Zwemloop: Marcel Kleizen  (3e M); Ivon Schijf (18e V)
Halve Zwemloop: Luc Demarteau (8e M); Nienke Schaap (2e V)
Duintrailloop 10 km: Jules Holleboom (2e M) en Katrien v.d. Eijnde (6e V)