Skip to main content

Informatie

De weersvoorspellingen voor 3 september zien er goed uit. Eigenlijk is dit altijd het geval aan de Wassenaarseslag. Een week voorafgaand aan het evenement zal de voorspelling per mail aan de deelnemers gestuurd worden.

Programma

14:30 uur Aanmelden (tot een half uur voor start van de afstand)
15:30 uur Briefing (veiligheidsinstructie) voor alle afstanden
16:00 uur Start hele afstand
16:25 uur Start Duintrailrun
16:45 uur Start halve afstand
17:45 uur Sluiting kleedgelegenheid (tent)
18:00 uur Prijsuitreiking
18:30 uur Eventueel op eigen gelegenheid eten bij Strandpaviljoen Sport (reserveren)

Adres

Strandpaviljoen Sport
Wassenaarseslag 29
2242 PG  Wassenaar
www.strandpaviljoen-sport.nl

Parkeren

U kunt parkeren op het parkeerterrein aan de rechterzijde “De Kuil” of verderop aan de linkerzijde vlakbij het strand “Zeelust”. Het parkeren kost op beide parkeerplaatsen EUR 7,50 ongeacht de parkeerduur. Pinnen is mogelijk. Mocht het een stranddag worden dan bestaat de kans dat de parkeerplaatsen vol zijn. Kom in dat geval ruim op tijd. Lopen (wandelen) vanaf Wassenaar naar het strand duurt 45 minuten.

Aanmelden

Het aanmelden is bij Strandpaviljoen Sport aan de linkerzijde op het strand. Loop vanaf de rotonde bij de Wassenaarseslag omlaag langs de diverse kiosken. Eenmaal beneden met het gezicht naar de zee, kies links. Daar treft u eerst de Wassenaarse Reddingsbrigade (blauw gebouw), dan de groende omkleedtent en dan Strandpaviljoen Sport. Loop buitenom (over het strand) naar de zuidzijde van het Strandpaviljoen Sport waar de ‘feesttent’ zich bevindt. Hier is de registratie van de Zwemloop.

Daar krijgt u uw startnummer op uw rechterhand vermeld. Ook krijgt u de badmuts en het aandenken aan het evenement. De budmuts ontvangen wij graag terug in het kader van duurzaamheid. Doet u mee aan de estafette, dan graag tegelijkertijd aanmelden.

Voor wijzigingen of na-inschrijven is een aparte balie ingericht. 

Noodnummers

Bij de inschrijving hebben wij een noodnummer gevraagd. Mocht dit gewijzigd zijn, geef dat dan door bij aanmelding. Dit nummer zal gebeld worden mocht er onverhoopt iets met u aan de hand zijn. Mocht op de dag van de zwemloop door u of uw thuisfront contact met ons noodzakelijk zijn, dan zijn wij bereikbaar via het mobiele nummer [wordt per e-mail bekend gemaakt] (alleen noodgevallen).

Kleedgelegenheid

Er is een tent geplaatst tussen het gebouw van de Wassenaarse Reddingsbrigade (WRB) en Strandpaviljoen Sport. U kunt zich hier omkleden. Deze tent wordt niet bewaakt! De tent wordt om circa 17:45 uur weer afgebroken. Er is douchegelegenheid (koud water buitendouche).

Wetsuit niet verplicht

Het zwemmen met een wetsuit is toegestaan maar niet verplicht. Naar verwachting is de watertemperatuur eind augustus/begin september rond de 19°C.

Briefing

De briefing waarin de spelregels en zaken m.b.t. veiligheid doorgenomen worden, is om 15:30 uur in het start-finish-gebied en is verplicht om bij te wonen.

Veiligheid

Het volledige parcours voor zowel zwemmen als lopen wordt door medewerkers van de Wassenaarse Reddingsbrigade in de gaten gehouden. Zijn verlenen EHBO en kunnen opschalen wanneer nodig.

Het zwemmen met de badmuts is verplicht. Deze zal u bij aanmelding overhandigd worden. Met de badmuts bent u goed zichtbaar in zee voor de hulpverleners. Indien u onverhoopt toch in moeilijkheden komt, steekt u een arm in de lucht en een van de hulpverleners zal naar u toe komen. Uiteraard is deelname voor eigen risico en is de organisatie niet aansprakelijk voor schade / letsel etc.

Mocht u halverwege uit de wedstrijd willen stappen (zwemmen of lopen), meld u zich dan af bij het wisselpunt. Met name bij het zwemonderdeel kan dit grote gevolgen hebben. Mochten wij iemand missen na het zwemmen die bijvoorbeeld niet via het wisselpunt is gaan lopen of gewoon weggegaan is, zal er een zoekactie door de reddingsbrigade gestart worden.

Badmuts

De badmuts moet in het kader van duurzaamheid na het zwemmen weer ingeleverd worden. Hiervoor staan manden gereed in de wisselzone.

Parcours

De solo- en duo-deelnemers (estafette) starten tegelijkertijd met het zwemonderdeel. Na het zwemmen kunnen de solodeelnemers zich omkleden voor het looponderdeel. Hiervoor kunnen zij voorafgaand aan de wedstrijd hun spullen in het wisselgebied klaarleggen. Er is toezicht bij het wisselgebied. De duo’s dienen na het zwemmen in de wisselzone hun “loopmaatje” aan te tikken die vervolgens direct kan starten met het looponderdeel.

Het loopparcours staat aangegeven met bordjes “Wassenaarse Zwemloop”. Ook staan op meerdere plaatsen vrijwilligers die u de weg wijzen. De deelnemers van de hele afstand lopen het “rondje” in de duinen drie keer, de deelnemers van de halve afstand één keer. Na de duinen keert u terug naar het strand en finisht u bij de finishboog bij het Strandpaviljoen Sport.

Tijdregistratie

De tijdregistratie wordt handmatig uitgevoerd. Bij de finish wordt uw finishtijd direct vastgelegd. Vervolgens wordt u opgevangen door een van de vrijwilligers om uw startnummer bij de finishtijd te plaatsen. Mocht u met meerdere tegelijk over de finish komen, zorg dat u in dezelfde volgorde door de fuik (de registratie) gaat. Wij willen dit zorgvuldig doen en vragen u het finishgebied niet te verlaten voordat u de bevestiging krijgt dat de registratie goed is gegaan.

Mocht u in uw categorie bij de eerste drie behoren, dan krijgt u bij binnenkomst een stokje. Bij de prijsuitreiking krijgt u een herinnering en wij graag het stokje retour.

Prijsuitreiking

Om 18:00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Er zijn prijzen voor de eerste drie dames en heren voor zowel de hele als de halve afstand. Ook zijn er prijzen voor de eerste drie duo-koppels op beide afstanden.

Tot slot

Wij wensen u veel succes met de laatste voorbereidingen en veel plezier tijdens het evenement! 

De organisatie,
Joost, Dimitri, Niels, Tineke en Bas